دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
حجت الاسلام فلاح زاده

حوزه/ رئیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی گفت: توقع مردم از روحانیت بسیار زیاد است و امروزه مردم نمی خواهند که پاسخ های اما و اگری در خصوص مباحث فقهی بشنوند و باید بهترین و دقیق ترین پاسخ ها را به آنها ارایه کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین فلاح زاده در حاشیه دیدار آیت الله اعرافی از موزه دین و دنیا طی سخنانی اظهارکرد: مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی با تقدیم طرحی به رهبر معظم انقلاب عرضه شد که ایشان ضمن تأیید، تأکید بر راه اندازی چنین مؤسسه ای داشتند که بر این اساس، اساسنامه ای برای مؤسسه تدوین و مجوز آن از شورای عالی حوزه های علمیه دریافت شد.

استاد حوزه علمیه افزود: با توجه به گستردگی مباحث، نیاز به ایجاد یک موسسه تخصصی فقهی الزامی بود که به سوالات فقهی گوناگون پاسخ دهد؛ این طرح خدمت بزرگان حوزه مطرح شد و سپس در محضر رهبر انقلاب نیز طرح شد که ایشان با اضافه کردن دستورالعمل 5 ماده ای و انجام آن، با این موسسه موافقت کردند.

حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده تصریح کرد: موسسه موضوع شناسی احکام فقهی در سه عرصه آموزشی پژوهشی و ترویجی فعالیت می کند؛ این موسسه باید فعالیتی روزافزون داشته باشد و هیچگاه با توجه به گستردگی و توسعه مباحث و مسایل روز، متوقف نمی شود؛ خوشبختانه امروزه به موضوع شناسی به عنوان یک دانش نو و البته مغفول توجه شده است.

رئیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی  اضافه کرد: برگزاری دوره کوتاه مدت برای برخی از طلاب برای آشنایی با مسائل فقهی، راه اندازی مرکز تخصصی موضوع شناسی برای پرورش پژوهشگران، تدوین دروس آموزشی، برگزاری دوره آموزش مجازی نجوم و استهلال با دستور دفتر رهبر معظم انقلاب، انجام فعالیت احیاء تراث موضوع شناسی و ... از جمله برنامه های این مؤسسه بوده است.

استاد حوزه علمیه یادآورشد: بسیاری از فعالیت های این حوزه را می تواند با همکاری و تعامل با موسسات و فعالیت پژوهشی و دانشگاهی برون سپاری کرد؛ در زمینه پایان نامه نویسی نیز می توان فعالیت های مناسبی در این زمینه سامان داد.

وی گفت: موضوع شناسی هم خدمت بزرگی برای استنباط فقه به فقها می کند و اینکه کار مکلفان را نیز تسهیل می کند؛  در برخی موضوعات سرعت به حدی است که تا به یک موضوع مشغول می شویم موضوعات فوق موضوع نیز ایجاد می شود.

حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده بیان کرد: به قول رهبر معظم انقلاب بدون پشتوانه علمی حوزوی نمی توان این عرصه را جلو برد؛ ولی باید از پیشینه علمی دانشگاهیان نیز بهره برد و همکاری های علمیه با آنها انجام داد.

وی گفت: تلاش علمی که در موضوع شناسی صورت می گیرد، باید به مخاطبانش منتقل شود که در این زمینه اقدام به ایجاد موزه معارف دینی کردیم که امروزه  آثار مختلفی در این موزه قرارداده شده است که 90درصد آن اهدایی است.

وی به انعقاد ده ها تفاهم نامه همکاری با مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی کشور اشاره کرد و افزود: با انجام این مهم همکاری های متنوع پژوهشی و تحقیقاتی با همکاری این مراکز آغاز شده است و شخصیت های برجسته علمی حوزوی و دانشگاهی از داخل و خارج کشور برای بازدید آمده اند و ما در این دیدارها به دنبال دریافت رهنمود و راه مستقیم برای خدمت به فقه جواهری می باشیم.

انتهای پیام   313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha